Tervetuloa kursseillemme

Autokoulu Helsinki | Lassen Autokoulu sijaitsee Kontulassa sekä Itä-keskuksessa

Ajokorttiluokka A (Moottoripyöräkortti)

Moottoripyöräkortti Helsinki, A-kortti 

A2-kortin Ikäraja moottoripyöräkortin aloittamiseksi on 18 vuotta

Luokkaan kuuluvat moottoripyörät, joiden enimmäisteho on 35 kW, teho/painosuhde enintään 0,2 kW/kg ja joita ei ole muunnettu ajoneuvosta, jonka teho on yli kaksi kertaa suurempi.

Tutkinto: teoriakoe, käsittelykoe ja ajokoe liikenteessä

A-kortin Ikäraja 24 vuotta

Luokkaan kuuluvat kaikki moottoripyörät niihin kytkettyine hinattavine ajoneuvoineen sekä kolmipyörät, joissa on kolme symmetrisesti sijoitettua pyörää ja joiden teho ylittää 15 kW.

Tutkinto: teoriakoe, käsittelykoe ja ajokoe liikenteessä

 

A1-> A2

A1-kortin haltija voi korottaa korttinsa A2-luokkaan kun A1-ajo-oikeus on ollut voimassa 2 vuotta ja hän on täyttänyt 18 vuotta. Korttikorotus vaatii 2 tuntia teoriaopetusta ja 5 tuntia ajo-opetusta. Kortin korotus ei vaadi tutkintoa, mutta opetustodistus on esitettävä poliisille moottoripyöräkorttia varten.

A2->A

A2-kortin haltija voi korottaa ajokortin A-luokkaan kun A2-ajo-oikeus on ollut voimassa 2 vuotta ja hän on täyttänyt 20 vuotta. Korttikorotus vaatii 2 tuntia teoria-opetusta ja 5 tuntia ajo-opetusta. Kortin korotus ei vaadi tutkintoa, mutta opetustodistus on esitettävä poliisille.Kaksi vuotta aikaisemmin, saadun A1-luokan ajo-oikeus voidaan korottaa A2-luokkaan tai A2-luokan ajo-oikeus A-luokkaan, vaaditaan kuljettajaopetusta 7 tuntia.

 

Niistä 2 tuntia on oltava teoriaopetusta ja 5 tuntia ajoopetusta. Ajo-opetuksesta vähintään 4 tuntia on oltava ajo-opetusta liikenteessä. Teoriatunnin pituus on 45 minuuttia ja ajotunnin 50 minuuttia.

Valmennusjakso A2 A1-luokan ajo-oikeuden korottamiseksi A2-luokkaan 2.1 Teoriaopetus (90 minuuttia) Valmennusjakso A A2-luokan ajo-oikeuden korottamiseksi A-luokkaan. Jos henkilöllä on A2-luokan ajokortti, joka on ollut hänellä vähintään kaksi vuotta, hän voi korottaa sen A-luokkaan täytettyään 20 vuotta.

 

Ilmottaudu